Flambirowane „Filety z kaczki z jabłkami”
Składniki:
• filet z kaczki bez skóry pokrojony w cienkie plastry,
• skóra z fileta pokrojona w cienkie paski
• jabłka ze skórą pokrojone w cząstki
• czerwona cebula pokrojona w piórka
• alkohole: czerwone wino półwytrawne, brandy
• przyprawy: sól, pieprz, rozmaryn
Wykonanie
1.Wytopienie tłuszczu ze skóry i podsmażenie plastrów fileta z kaczki
2. Dodanie jabłek
3.Dodanie wina
4.Dodanie brandy
5. Podpalanie
7. Porcjowanie
7.Potrawa ustawiona na stole gościa
• filet z kaczki bez skóry pokrojony w cienkie plastry,
• skóra z fileta pokrojona w cienkie paski
• jabłka ze skórą pokrojone w cząstki
• czerwona cebula pokrojona w piórka
• alkohole: czerwone wino półwytrawne, brandy
• przyprawy: sól, pieprz, rozmaryn
Wykonanie
1.Wytopienie tłuszczu ze skóry i podsmażenie plastrów fileta z kaczki
2. Dodanie jabłek
3.Dodanie wina
4.Dodanie brandy
5. Podpalanie
7. Porcjowanie
7.Potrawa ustawiona na stole gościa