Nowe propozycje na dekoracje wigilijnego stołu

Jak przygotować nakrycie dla gościa?
Podpowiedź
Sztućce ułożone jako pierwsze z brzegu zastosujemy do pierwszej podawanej potrawy; sztućce najbliżej talerza do ostatniej. Natomiast powyżej talerza układamy sztućce do deseru.

Jeśli planujemy podanie potraw w kolejności:zupa, danie gorące, deser powinniśmy przygotować następujące nakrycie
Jeżli potrawy podamy w kolejnosci: zakąska rybna, zupa, dania gorące, deser odpowiednie bedzie następujące nakrycie.


Jak złożyć serwetkę?Jaki wybrać kolor serwetek?

Podpowiedź.
Kolor i fantazyjne złożenie serwetek jest elementem dekoracji stołu. Wybór jest więc duży. Powodzenia.
Oto kilka naszych propozycji.




Jeśli szukasz inspiracji, jak zaaranżować świąteczny stół oto nasze propozycje.


Popularne posty z tego bloga

Do czego stosujemy serwetki?

Sałatki owocowe

Czy trybuszon jest niezbędnym elementem wyposażenia kelnera?

Wigilijne nakrycie